Programok

Kézművesek utcája

kép

Rendezvényünk egyik fontos kísérőprogramja a kirakodóvásár a Szamosvég utcában. Az ún. „Kézművesek utcájában” Szatmárban illetve a régióban élő kézművesek, iparművészek kínálják sajátkészítésű termékeiket. Szeretnénk, ha az idelátogató vendég egyedi, erre a vidékre emlékeztető tárggyal térhetne haza, nem utolsó sorban ezzel helyzetbe hozva az itt élő kézműveseket, alkotókat.

Évről-évre ellátogat hozzánk a mátészalkai Szatmár Kézműves Egyesület, amelynek tagjai hagyományos mesterségek képviselői. Nem csak árusítják portékáikat, de be is mutatják azokat: a botfaragást, a fazekasmesterséget, a híres beregi keresztszemest, a kovácsmesterséget vagy a kosárfonást. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Népművészeti Egyesülettől mézeskalács-készítő és gyöngyfűző kínálja portékáját.

A hagyományos kézműves termékek mellett látogatóink vásárolhatnak iparművész által készített egyedi, horgolt ékszereket, kiegészítőket, gyermekjátékokat, kerámiaékszereket, egyedi táskákat, babákat, fajátékokat, textilbábokat, és nem utolsó sorban panyolai kézműves lekvárokat.